Bezuinigen maatschappelijk werk nú al van tafel!!

dinsdag 17 oktober 20060 Reacties

Minder dan twee weken geleden vroeg ik het college bij de eerste bespreking van het collegeprogramma naar de bezuinigingen op het maatschappelijk werk en de schoolbegeleidingsdienst. Op mijn vraag moest de wethouder toegeven dat het MDF (maatschappelijk werk) werd beloond voor goed werk met een bezuiniging waarna de hele commissie over de wethouder heen viel. Vandaag laat het college in een bief weten: “Wij hebben tijdens de commissievergadering d.d. 5 oktober 2006 goed naar de insprekers en naar u geluisterd. Wij hebben hieruit de conclusie getrokken dat deze voorgestelde bezuinigingen niet op uw steun mogen rekenen. Wij hebben daarom besloten deze voorstellen terug te nemen.”
Dat noem is nog eens een snelle overwinning. Men heeft het niet eens aangedurfd de raadsvergadering af te wachten.

Oké er zit een klein addertje onder het gras omdat ze het laten staan tot er dekking is gevonden, maar ik heb wel een voorstel: schaf de 4e wethouder af. Deze was er toch voor de WMO en de collectieve ziektekostenverzekering. Dat laatste moet door de raad onder aanvoering van de SP (ere wie ere toekomst) alsnog aan het college worden opgelegd. Dus deze wethouder is de facto overbodig!

DownloadDownload de brief van het College (pdf, 26kb)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.