Beter niet…

vrijdag 22 februari 20083 reacties

Deel 1 van de nieuwe wijk De Graafschap bij BiddinhuizenBeter niet is een onderdeel van het tv programma De Lama’s waarin situaties worden uitgebeeld waarin je beter niet terecht kunt komen.

Gisteravond had ik zo’n moment vooraf aan een informatie avond van de gemeenteraad. Samen met Kees Sikkema, Onno Bakker, Ferri Bronsgeest en Wim Esselink zat ik koffie te drinken toen Kees vroeg waarover ik op mijn website had geschreven. Wim reageerde nog voordat ik het kon doen met “niets”.
Mijn antwoord was in de categorie “beter niet”. Want is stelde het te druk te hebben gehad om eens stukje te schrijven. Hetgeen me op een daverende lachbui kwam te staan met daaraan verbonden de conclusie dat als ik wel een stukje schrijv ik het kennelijk niet druk heb.
Was het maar zo simpel. Dan had in tenminste nog een hoop vrije tijd.

De informatieavond ging over de nieuwe wijk De Graafschap in Biddinghuizen en tegelijk was er ook een infoavond over het onderwijst. Over dat laatste kan ik niets zeggen omdat ik er niet bij was.
De wijk De Graafschap wordt volgens mij wel een mooie wijk. De plannen die werden gepresenteerd zijn nog betrekkelijk vaag, maar de contouren worde al zichtbaar en dat vind ik er heel best uitzien. De komende 20 tot 30 jaar kunnen in dat gebied 1400 woningen worden gebouwd en dat is een gigantische impuls  voor Biddinhuizen en volgens mij een goede zaak voor het dorp.

We zijn de avond begonnen met koffie en geëindigd in De Rede met een biertje. Ik heb me wel vermaakt gisteravond.

3 Reacties

 1. Frank Pels

  Nieuwe wijk De Graafschap is inderdaad een goede impuls voor Biddinghuizen.

  Aandachtspunt: dat er ook voldoende huizen in de categorie ‘betaalbare koop’ komen.

 2. Paul Vermast

  Hey Frank,

  Zelfs daarover is gezegd dat het de in Dronten nagesteefde 25% norm gaat zijn voor sociale woningbouw.

  De preciese persentages wil ik je wel mailen als je daar prijs op stelt.

  Groeten,
  Paul

 3. Frank Pels

  Ik houd mij voor de precieze percentages aanbevolen.

  Overigs is niet alleen sociale woningbouw van belang maar (ook) vooral een redelijk deel betaalbare koop. Zo krijg je de broodnodige doorstroming.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.