Beroering over XL en de kunstuitleen

donderdag 21 oktober 20100 Reacties

Gisteren bracht De Stentor het nieuws dat onder andere XL de Ateliers en de kunstuitleen in Dronten een brief hebben gekregen van de gemeente dat hun activiteiten niet voldoen aan het bestemmingsplan en dat de gemeente over vier weken gaat handhaven. Beroering alom. En terecht!
Maar de soep is iets minder heet dan dat die in de krant wordt opgediend. Of eigenlijk was het weer eens een lesje voor de gemeente ‘hoe communiceren we slim met onze inwoners’ de les ‘zo moet het niet’.

Eind 2009 is er een inventarisatie gemaakt en is er gekeken welke bedrijven wel en niet aan het bestemmingsplan voldoen. Iedereen die daaraan niet voldoet heeft een brief gehad dat ze niet voldoen en hebben nu 4 weken de tijd om daarop te reageren. Daarna komt er een ambtelijk advies aan het college en besluiten burgemeester en wethouders dan of er gedoogd gaat worden of gehandhaafd.

Als er bestaande afspraken zijn kunnen die als reactie naar de gemeente worden gestuurd binnen die gesteld 4 weken en dan komt het vast wel goed. In ieder geval heeft het op korte termijn geen gevolgen voor onder andere XL de Ateliers en de kunstuitleen. De gemeenteraad zou in principe zelfs kunnen besluiten om het bestemmingsplan op die plaatsen aan te passen en het daarmee wel mogelijk te maken.

Kortom: stom in een glas water. Maar er is wel een voordeel: we zijn wel wakker geschud en zullen er boven op gaan zitten (en of het college daar nu zo blij mee moet zijn… ;))

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This