Ben ik al helemaal wakker?

dinsdag 17 juni 20080 Reacties

Jan MarijnissenVanmorgen ben ik vroeg vanuit Zeeland weer richting Dronten vertrokken en wat uurtjes slaap gaan inhalen. Dus een minuut of tien geleden ga ik uitgeslapen en fris gedouched naar beneden waar ik een blik op het scherm van mijn laptop werp. Teletekst meldt: “Jan Marijnissen treed af als SP-leider“.

Sorry??

Ik dacht dat ik wakker en gedouched was… maar kennelijk was ik nog aan het slapen en dromen. TV aan… zelfde nieuws. Website van Femke: “Saluut, Jan!” En ook per e-mail komt net de GroenLinks reactie binnen. RTL Nieuws citeert het CDA die het een “heftig besluit” noemt en SGP-er Bas van der Vlis noemt Marijnissen een “pracht kerel”. Ik ben dus toch goed wakker!

Marijnissen treed af wegens gezondheidsredenen en dat is natuurlijk altijd heel erg vervelend. Terrecht roemt de NOS hem als de persoon die de SP groot heeft gemaakt en ik sluit me bij Femke aan dat het een groot verlies is voor de linkse-oppositie. Wel ben ik erg benieuwd wat dit nu gaat betekenen voor de SP. Van Jan Marijnissen is bijna de SP en een natuurlijke opvolger zie ik nog niet. Benieuwd wie er vrijdag uit de hoge hoed van de SP fractie komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.