Bemiddeling geslaagd

dinsdag 9 mei 20060 Reacties

{mosimage}Het was de laatste weken weer wat rustiger geworden rond de �affaire Pormes�, want er werd bemiddeld en een broedende kip moet je immers niet storen. Maar vandaag is er een verklaring van de Eerste Kamerfractie over de uitkomsten van die bemiddeling. Sam vertrekt dit najaar uit de Eerste Kamer is de hoofdconclusie. Voor de Eerste Kamerfractie is dit aanvaardbaar en daarmee is de kous min of meer af.
W�l krijgt Sam nog de gelegenheid om zijn verhaal nog eens te doen tegenover het partijbestuur en deze kan haar besluiten nog een keer toelichten. Hopelijk brengt ook dat wederzijds iets van begrip en eindigt deze affaire hiermee.


Dat wil niet zeggen dat de schade die de partij heeft opgelopen weg is gepoetst, want dat is zeker niet het geval. We zitten bijvoorbeeld nog steeds zonder voorzitter. Maar deze zal denk ik komende zaterdag op de Partijraad worden gekozen. Ook het integriteitprotocol naar aanleiding van de hele affaire staat dan op de agenda. Daarover worden nogal wat kritische noten gekraakt en ik moet het nog even heel goed bestuderen.
Ik zie al dat er ��n puntje bij de integriteitvraag staat waar ik bevestigend op moet antwoorden. Ik ben wel eens (meer dan eens) gearresteerd. Maar dat was in mijn Greenpeace tijd en ik heb er geen strafblad aan overgehouden. Dus dat zal wel door de beugel kunnen vermoed ik!
Ik ben blij met de uitkomst van de bemiddeling! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.