Belgische kwakkel-regering opnieuw pootje gehaakt

zondag 21 september 20080 Reacties

Zandloper BelgiëHet kartel (samenwerkingsverband) van CD&V en NV-A lijkt in België uit elkaar te spatten. CD&V (vrij vertaald de Vlaamse versie van ‘ons’ CDA) en de Nationaal Vlaamse-Aliantie vormden een partnerschap waarmee ze in juni  vorig jaar de nationale verkiezingen wonnen het na heel veel politieke crisis de regering Leterme vormden. Nu heeft vandaag het NV-A het vertrouwen in de nationale regering  opgezegd. Na 15 maanden lijkt België weer terug bij af. Ook de Vlaamse regering lijkt nu te wankelen omdat ook daar de NV-A zitting in heeft.

Om uit de nationale patstelling te komen was deze zomer beslist dat de gemeenschappen een onderhandeling zouden gaan starten op het communautaire vlak.  Dus min of meer over het voort bestaan van België. Nu de NV-A uit de nationale regering is gestapt omdat men niet met de Walen wil onderhandelen is de positie van de partij in de Vlaamse regering onhoudbaar geworden.

Dit is het zoveelste hoofdstuk van het einde van België zo lijkt het. Hoe het ook zij; de crisis van België staat weer boven aan de agenda!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This