Begrotingsbehandeling

zondag 9 november 20086 reacties

Afgelopen donderdag hebben we in de raad de begroting vastgesteld. Als ik eerlijk ben kijk ik daar met gemende gevoelens op terug. De begroting is dermate vaag dat je op voorhand en achteraf er geen touw aanvast zult kunnen knopen. Want het lopende beleid in niet meer in de begroting opgenomen en uit de jaarrekening valt niet meer te constateren wat er is gebeurd. Daarmee heeft de raad zich in mijn ogen buiten spel gezet.  Zeker ook omdat dit de laatste begroting van dit college is die er echt toe doet. Immers de begroting 2010 zal geen nieuw (of toch zeer beperkt) nieuw beleid bevatten want er zijn tenslotte in maart 2010 weer verkiezingen voor de gemeenteraad en zal er een nieuw college komen.

Het tweede waar ik wat verbaasd over ben was het niet aannemen van een motie van mij  hand over Natuur en Milieu Flevoland. De Staten van Flevoland hebben het voornemen fors te bezuinigen op Natuur en Milieu Flevoland (NMF). Zo zeer zelfs dat de bedrijfsvoering van NMF ingevaar kan komen. Eigenlijk zouden de Staten afgelopen donderdag een besluit nemen over de voorgenomen korting. Dit ging uiteindelijk niet door en is uitgesteld tot later dit jaar. Hoewel het CDA de motie wilde steunen en ook het college warme steun uitsprak was het voor de overige partijen reden om even op de provincie te wachten. Daar liet mijn politiek inzicht mij volledig in de steek. Je wilt een signaal aan de Staten geven en wacht dan tot het besluit is gevallen waarover je een signaal wilt geven. Daar kan ik met mijn verstand niet bij. Maar goed, ik zal er wel verschikkelijk naast zitten en dat kan natuurlijk ook best.

6 Reacties

 1. Frank Pels

  Nieuwsfeitje: Aat de Jonge heeft – als voorzitter van VNG Flevoland – een warme brief aan GS en PS gestuurd met het verzoek af te zien van voorgenomen korting.

 2. Paul Vermast

  Hey Frank,

  Dankjewel voor je tip.
  Gelukkig wisten we het ook.Dat was één van de overwegingen in het dicum van de motie.

  De lijnen met NMF én Aat de Jonge zijn ook erg kort gelukkig.

  Groeten,
  Paul

 3. Arnoud

  Misschien laat mijn politiek gevoel me ook even in de steek, maar begrijp ik nu goed dat je voor je eigen werkgever geld binnen aan het halen bent bij de gemeente waar je raadslid bent? Het doel vind ik uiteraard sympathiek, maar als ik van een andere partij zou zijn zou ik je echt afslachten op zo´n overduidelijk geval van belangenverstrengeling…

 4. Paul Vermast

  Hey Arnoud,

  Als je gelijk had zou ik het meteen met je eens zijn. Maar ik werk bij Stichting Natuur en Milieu in Utrecht.

  Ik heb in het verleden wel voor NMF gewerkt, maar op geen enkele wijze meer een persoonlijk belang bij deze subsidie of de NMF.

  Daarover bestaat bij de raad van Dronten ook geen enkel misverstand.

  groeten,
  Paul

 5. Frank Pels

  Aanvullend: de gemeenteraad van Dronten – alwaar Paul actief is – heeft helemaal niets te zeggen over deze subsidie voor NMF.
  Dat is namelijk een zaak van de provinciale Staten van Flevoland.

 6. Frank Pels

  En ja: de fractie van GroenLinks in de provinciale staten van Flevoland is faillikant tegen de halvering van de subsidie van NMF zoals notabene door de PvdA is voorgesteld.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This