Beelden Titanic in noo(r)dpool expeditie

zondag 12 augustus 20075 reacties

Titanic-beeld uit de Reuters reportage.Het verhaal is grappig, een journalist van Reuters heeft (neem ik aan) per ongeluk beelden van de film Titanic gemonteerd in de reportage over de Russische claim op de Noordpool. Verhaal is uitgelekt en Rueters staat voor gek in de internationale media. Hier kan ik erg om lachen. Da’s nu nog eens een mooi voorbeeld van je reportage “opleuken”.

Waar ik minder om kan lachen is dat er nu een circus op gang is gekomen met claims op de Noordpool (of beter de zeebodem er onder). Dat hebben we jaren geleden ook gehad met Antartica. In mijn tijd bij Greenpeace heb ik nog helpen actievoeren om van Antartica een “wereldnatuurpark” te maken. Dat is toen gelukt, dus misschien is het ook wat voor de Noordpool? Want dit gedoe levert alleen maar internationale spanning en oliewinning in een ecologisch kwetsbaar gebied op en dat willen we volgens mij niet.

5 Reacties

 1. Marel Felfe

  Is de verschrijving in de titel van uw stukje (“noodpool” ipv “Noordpool”) toevallig of een grap? Ik vind het wel erg leuk gevonde!

  Marel.

 2. Paul Vermast

  Hoi Marel,

  Het was van oorsprong een typfout die ikzelf ook wel erg grappig vond en daarom heb laten staan.

  Paul.

 3. Paul Vermast

  Maar om verwarring te voorkomen hem ik er nu toch maar Noordpool van gemaakt.

 4. Marel Felfe

  Dat is jammer! Dat had u niet moeten doen. Politici worden toch al niet zo gauw enig gevoel voor humor verweten. Verder wens ik u een prettige Zeeuwse vakantie toe.

  Marel

 5. Paul Vermast

  Zo beter?

  Dank voor je vakantiewens! 🙂

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast heeft 30 jaar ervaring in de milieubeweging en politiek. Is gediplomeerd boer en bestuurskundige in opleiding.

Werkt in het Openbaar Bestuur. Met bijzondere belangstelling voor (lokale) democratie, rechtsorde, integriteit, ondermijning, openbare orde en natuurlijk landbouw.