Beantwoording Engelvaart onzin

vrijdag 8 december 20060 Reacties

Zo; inmiddels heb ik er nog eens een nachtje over geslapen en nu weet ik het zeker, de antwoorden van wethouder Engelvaart over de bestrating rond de Meerpaal zijn onzin! Gisteravond had ik het er ook al met Cebus over. In het kort was het antwoord op de vragen die ik eerder deze week heb gesteld dat de werkzaamheden voor liggen op de planning, het trottoirs naast de Meerpaal tijdelijk was bestraat en het allemaal niet sneller had gekund omdat er “volgtijdelijk” was gewerkt. Over het parkeren op het Redeplein ben ik wel tevreden, er worden nu (waarschuwings)bonnen uitgedeeld. Volgende week gaan deze geld kosten! Maar terug naar de bestrating. Waarom heb ik er een nachtje over moeten slapen om het nu toch als “onzin” weg te zetten? Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere soorten realiteit bestaan. Nee, ik ben om 8 uur ’s morgens nog niet dronken! Maar er bestaat tegelijkertijd een ‘politieke realiteit’ en een ‘door gewone mensen ervaren realiteit’. Laten we voor het gemak de laatste soort de “échte realiteit” noemen. Vanuit de politieke realiteit heeft de wethouder gelijk, is het zinnig wat hij heeft geantwoord en daar is dan eigenlijk geen speld tussen te krijgen. Maar échte mensen redeneren zoals ik: ik zie een stoep die is open gebroken, die wordt weer bestraat. De weg wordt open gebroken en het verkeer gaat over de stoep. De stoep is verzakt en wordt weer open gebroken. Conclusie: dat had vast anders en slimmer gekund.

Dat de werkzaamheden op de planning voor liggen vind ik fijn, maar daar heb ik eigenlijk geen boodschap aan. Kijkend naar het gebied De Rede/Redeplein zie ik alleen dat het er een bende is, al maanden zoniet al jaren. Dat moet zo snel mogelijk worden opgelost en als er dan naast de Meerpaal een stoep lag en nu al een week een zandbak ligt, dan soort me dat. Of dat nu pas in het voorjaar van 2007 klaar had moeten zijn en nu al bijna af is, vind ik eigenlijk niet boeiend. Maar ook hier weer het typische verschil tussen de politieke en de échte realiteit. En dan nog iets over die noodbestrating van de stoep. Als de wethouder zegt dat het noodbestrating was zal ik dat niet bestrijden. Maar, ik heb de bestrating bekeken, en dat was precies dezelfde bestrating als in de rest van het hele centrum. Daaruit kun je twee conclusies trekken: 1) de rest van het centrum is ook ‘maar’ nood bestraat, of 2) er zijn wel dure stenen gebruikt als noodbestrating. De ene noodbestrating is de andere niet in Dronten zullen we dan maar zeggen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.