B-H-V wordt gesplitst

woensdag 7 november 20072 reacties

Vlaanderen en Wallonië in BelgiëPrecies zoals te verwachten viel heeft de Vlaamse meerderheid in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken vóór een splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorden (BHV) gestemd in België. Zonder uitzondering zijn alle Vlaamse partijen voor deze splitsing ookal onthield zusterpartij Groen! zich concistent van de stemming.

Dat wil niet zeggen dat de splitsing van BHV nu snel geregeld is. Immers, de Franstalige partijen zijn nu in onderling overleg bijeen en kunnen een “alarmbelprocedure” ingang zetten waardoor de hele toestand nog wel weer eens een jaar gerekt kan worden.

Grote vraag is nu: hoe met het verder met de regeringvorming. Daar waar de Franstaligen voor de stemming nog spraken over een breuk in de onderhandelingen wordt er nu gedacht over een ‘noodkabinet’ dat alleen sociaal-economische problemen mag aanpakken, maar zich niet bezig zou houden met staatshervormingen.

Maar ook een meerderheid van de Vlamingen denkt dat België uiteen zal vallen en er wordt al driftig gespeculeerd hoe de kaart van Europa er dan uit zal gaan zien. Voorlopig is dat natuurlijk nog lang niet aan de orde. Maar dat België onder hoogspanning staat is wel duidelijk!

2 Reacties

 1. Frank

  Hoog tijd om het idee van Belnedieje weer eens van stal te halen. Vlaanderen bij Nederland. Wallonië bij Frankrijk.
  Leuk ideetje?

 2. Paul Vermast

  Hey Frank,

  Daarover heb ik mijn gedachten ook al eens laten gaan!

  Groeten,
  Paul

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.