Almere College blokt Wilders?

dinsdag 3 november 200910 reacties

geenstijlVanavond werd ik gewezen op het bericht van GeenStijl “Almere College: zoeken op Wilders VERBODEN”. Alle artikelen op internet waarin Wilders wordt genoemd zou worden geblokkeerd blijkt op GeenStijl:

“Curieus. Op het screenshot is duidelijk te zien dat het favicon (het blauwe Spits logo’tje, red.) wel laadt. Het domein staat dus wagenwijd open, maar kennelijk worden artikelen waar het woord ‘Wilders’ in voorkomt selectief geblokkeerd door de systeembeheerder. Daar is het internet niet voor bedoeld.”

Ik val van verbazing van mijn stoel bij dit soort berichten.

Het Almere College is een openbare school die (naast de terechte bestrijding van discriminatie) de vrijheid van meningsuiting dient te bevorderen. Daar is dit (als het waar is) geen voorbeeld van en naar mijn mening kan dit echt niet.

Zal eens vragen hoe de wethouder van onderwijs hier tegenaan kijkt.

10 Reacties

 1. joyce

  almere college spoort niet
  wilders is de beste!!!
  spreekt enminste uit wat die waarvan vind !
  zouden er meer moeten doen

 2. johan

  Jij hebt duidelijk niet op het Almere College gezeten…

  johan

 3. Paul Vermast

  @ Johan,

  Klopt! Maar wat doet het er toe dat ik niet op het Almere College heb gezeten?

 4. johan

  Maar ik had het tegen Joyce, hoor.

  johan

 5. Dennis

  Paul,

  Ik vind het geheel onterecht dat u bent uitgegaan van dit soort opgeblazen verhalen.
  Voordat u het juiste verhaal ervan gehoord heeft bent u actie gaan ondernemen, ik vind dit niet kunnen.
  U heeft alleen gekeken naar berichten van Geenstijl.nl het nieuws en dergelijke..
  U had van tevoren voordat u de wethouder op het matje wilde roepen eerst eens moeten gaan kijken wat het echte probleem is.
  De politiek gaat soms te ver!
  Het gehele verhaal ervan heb ik vermeld op http://www.geenstijl.nl en dan het kopje van “almerecollege blokkeert wilders”.
  Verder heb ik u nog een vraag gesteld die ik graag over de mail zou willen ontvangen.
  Ook zou ik graag het verhaal hoe u het te horen hebt gekregen opgestuurd krijgen en uw eigen mening over het onderwerp.
  Mijn bericht op Geenstijl.nl staat onder de naam 107376 waarbij dezelfde onderstaande mail genoemd staat.

  Dat kan naar deze mail:

  DennisHuijting@live.nl

  Graag ontvang ik hierop de bovengestelde vragen.

  Met Vriendelijke Groet Dennis Huijting
  Almere College Dronten
  4TLG

 6. Paul Vermast

  Dag Dennis,

  Dit is nou een typisch gevalletje ‘pot verwijt de ketel’. Want je hebt helaas niet de moeite genomen mijn stukje goed te lezen. Want alles staat en valt bij mijn tussen haakjes geplaatste opmerking “als het waar is”. Als het waar zou zijn geweest had ik er een probleem mee gehad, als het niet zo is hoor je me niet.

  Jij haalt van GeenStijl dat ik de wethouder ‘op het matje’ zou willen roepen. Daar heb ik het niet over gehad! Ik heb gevraagd hoe hij er tegen aan kijkt.

  Dus: “Beste Filip, Heb je dit nieuws gezien? Ik ben benieuwd wat jij als de wethouder van onderwijs hier van vindt”. Da’s geen ‘op het matje roepen’!

  Ik vind het als politicus mijn taak de vrijheid van meningsuiting te beschermen. Ook die van Wilders hoewel ik het vaak niet met hem eens ben. Maar hij is een democratisch gekozen politicus. Dus moet de vrijheid hebben de dingen te zeggen die hij zeggen wil. Dus als een school dat wil blokkeren; dan kom ik daar tegen in het verweer. Daar moet je helder over zijn en dat ben ik geweest. Mét de nuancering vooraf ‘als het waar is’.

  Groeten,
  Paul

 7. Inge

  Foei meneer Vermast, dat is wel heel makkelijk! Om in school termen te spreken… u had er beter aan gedaan eerst uw huiswerk te doen, en na te gaan waar deze geruchten op gebaseerd zijn, voor u hier uberhaupt op reageerde.

  ‘val van verbazing van mijn stoel bij dit soort berichten’

  Grappig dat heb ik nou bij zichzelf respecterende politici die ingaan op ongefundeerde sensatieberichten van een site als GS.

  Kijk, dat zo’n site op een respectloze manier zo’n ongefundeerd en onvolledig bericht de wereld in slingert en zichzelf daarmee weer grandioos belachelijk mee maakt is tot daar aan toe. De makers nemen zichzelf tenslotte ook niet al te serieus.
  Maar u, als politicus had toch beter moeten weten en u niet door uw mediageilheid moeten laten leiden en mee te brullen met de mislukte journalisten van GS.

  Maar troost u meneer Vermast….Bad publicity is good publicity….mits je tenminste een server hebt die deze bezoekersaantallen aankan. 😉

 8. Paul Vermast

  Dag Inge,

  Waarop baseer je dat ik mijn huiswerk niet heb gedaan? Er waren twee verschillende bronnen die dit nieuws melden. Het door mij geciteerde GeenStijl en ook Omroep Flevoland brachten dit nieuws. Het is goed journalistiek gebruik dat twee verschillende bronnen voldoende zijn.

  Niets mis met mijn huiswerk, dus mocht ik rustig van mijn stoel vallen en mijn verbazing over dat soort berichten uitspreken. Dat vind ik ook mijn taak als volksvertegenwoordiger. Dat een bericht achteraf wordt ontkend kan best wel zo zijn, feit is dat er website(s) van Wilders zijn geblokt, fout of niet. Heeft ook al niets met mediageilheid te maken dus.

  Overigens, ik heb geen troost nodig want er is geen slechte publiciteit. Maar toch bedankt! 😉

 9. Inge

  Nou meneer Vermast,
  Uw bericht werd op 3 nov gepost, de dag dat Geen Stijl zijn bericht over het Almerecollege publiceerde. Pas de volgende ochtend op 4 nov. kwam omroep Flevoland met hetzelfde. Uw quote bovendien zelf alleen Geen Stijl, en dat kunt u toch nauwelijks een betrouwbare bron noemen (check ook hun eigen claims…ongefundeerd, tendentieus) dus met het checken van meerdere bronnen valt het wel mee…dunkt mij.

 10. Paul Vermast

  Klopt op internet. Maar het stond die avond (na 12 uur ’s nachts) ook op teletekst van de Omroep. Mijn stukje is na 24 uur geplaatst, maar ik heb de datum op dinsdag gehouden omdat het voor die dag was bedoeld.

  Maakt allemaal inhoudelijk niets uit omdat je voorbij blijft gaan aan mijn stukje tussen haakjes “als het waar is”.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This