Alle ballen verzamelen

zaterdag 21 november 20090 Reacties

Euro'sHet was een wonderlijke avond, afgelopen donderdag. Als ik er zelfs na twee nachtjes slapen op terug kijk blijf ik van mening dat CDA, VVD en Leefbaar Dronten enorm voor Sinterklaas aan het spelen zijn geweest. Dat is leuk zo vlak voor de verkiezingen, maar de rekening zullen we in de nieuwe gemeenteraad moeten gaan betalen. Mij lijkt het ook dat Leefbaar Dronten in Swifterbant (waar toch de grootse aanhang van de partij zit) iets behoorlijk heeft uit te leggen. Want deze investering gaat bij de komende ronde van bezuinigingen waarschijnlijk wel tot verhoging van de huren voor de sportvelden leiden vrees ik. Dat betekend dat BAS in Biddinghuizen en Swift in Swifterbant indirect meebetalen aan de verbeterde velden in Dronten. Daar zullen ze blij mee zijn…

Daarnaast viel donderdag ook op dat echt iedereen naar het gemeentehuis was gehaald. Kennelijk hebben de fracties zelfs Van der Wijk onder druk weten te zetten om te komen en voor te stemmen. Want het is wel heel toevallig dat het raadslid, dat we sinds zijn benoeming in de raad niet meer hebben gezien tijdens commissie- raadsvergaderingen, afgelopen donderdag wel in eens opdook. Niet dat hij wat te melden had, maar tijdens het stemmen volgde hij braaf CDA en VVD. Natuurlijk; dat kan ik niet bewijzen, maar in het politieke leven geloof ik niet meer in toeval. Ook VVD-er Bronsgeest die niet aanwezig zou zijn bleek toch aanwezig zodat echt iedereen er was voor de stemming. Het ‘alle ballen verzamelen’ was duidelijk geblazen, mooi voor het CDA dat iedereen zo braaf volgt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This