Afwezig

donderdag 7 mei 20092 reacties

Vanavond was er commissievergadering. Op de agenda stonden het politiek gevoelige plan ‘kantoren in het groen’ aan De West en een presentatie van de afdeling Sociale Zaken over de resultaten van de afgelopen jaren en de inzet om mensen weer aan het werk te helpen. Belangrijke zaken lijkt mij. 

Maar kennelijk was het voor de SP niet boeiend genoeg. Hun drie zetels (waarvan ze er toch al één niet bezet hebben) lieten ze vanavond gewoon  alle drie leeg staan. Waarschijnlijk hadden de SP-raadsleden zinniger zaken te doen dan het werk waarvoor ze betaald worden. 

Maar de SP verkeerde niet in slecht gezelschap. Vanavond roept de FlevoPost in de column van Gerrit Wijnne de “dames en heren raadsleden” op “heel goed na te denken” voordat er een besluit valt over de kantoren in het groen. Helaas was de krant er vanavond niet om de kritische noten van de raad (waardoor de wethouder zich genoodzaakt zag het voorstel terug te trekken om beter beslagen ten ijs te komen) te noteren.  

Maar wat me in het debat over de kantoren in het groen wel opviel is dat er duidelijk bijna verkiezingen zijn en er publiek op de tribune zat. Het CDA en PvdA maakten er duidelijk verkiezingstheater van. Maar ja, dat hoort bij het ‘politiek jaargetijden’ zullen we maar denken. 

Overigens; waar het gaat om de kantoren in het groen. GroenLinks was tegen, is tegen en blijft tegen. Hoewel ik vrees dat we daarmee geen meerderheid gaan halen helaas.

2 Reacties

  1. OPA

    Kantoren in het groen dan misschien niet, maar groen in (en om) de kantoren willen we natuurlijk wel :-).

  2. Jantien

    mooie poster. . .wel een beetje jammer dat de krant niet komt om te zien hoe een voorstel dat ze hebben bekritiseerd (voorlopig) afgeschoten wordt 😉

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This