Aftreden Donner onvermijdelijk

maandag 5 november 20074 reacties

Piet Hein DonnerAls het waar blijkt te zijn dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ingebroken in de computers van de GPD persdienst van de regionale kranten is volgens mij het aftreden van minister Donner onvermijdelijk geworden.

Inbraak bij een persbureau én ook nog eens proberen de artikelen inhoudelijk aan te passen is zo’n flagrante schending van de persvrijheid dat het bijna naar Sovjetpraktijken begint te ruiken.

De Tweede-Kamer kan daarop alleen maar één krachtig signaal afgeven en dat is het uitspreken van het “onaanvaardbaar” hetgeen in mijn ogen betekend dat de minister verantwoordelijkheid moet nemen en vertrekt.

4 Reacties

 1. Jeroen van Leeuwen

  Ben benieuwd op welk ministerie hij daarna weer terug mag komen. ideetje voor een poll misschien?

 2. Huibert

  Kijken of dit spanningen gaat opleveren op in de coalitie of Donner moet (weer) uit zichzelf opstappen.

 3. OPA

  Wat een ophef… het kan natuurlijk ook een hobbyende ambtenaar geweest zijn, eentje die voor de lol een wachtwoord had gekregen van een ex-medewerker van de GPD. Voor de gein geprobeerd iets aan te passen om te kijken of dat kon. Maar zeker geregeld even kijken want dan kun je leuk opscheppen bij je vrienden dat je weet wat er in de kranten komt te staan. Had hij niet moeten doen, maar om nou gelijk Rusland erbij te halen…

 4. Paul Vermast

  Hey Ben (Opa – maar nog even niet :p ),

  Ja ja als je het lichtzinning op wilt vatten heb je helemaal gelijk. Maar ik ben een klein beetje paranoia en geloof niet zo hard dat het vrolijke hobbyisten zijn. Ik denk ook niet dat Donner hiertoe opdracht heeft gegeven; maar als ‘hoog in de boom’ leidinggevenden ervan hebben geweten en dit niet onmiddelijk hebben gestopt blijft het een flagrante schending van de persvrijheid.

  Het gaat hier om ht principe wat mij betreft en daar hoort een krachtig antwoord op. Overigens, dat zie je in de Kamer ook terug.

  Vrolijke groeten,
  Paul

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.