Afscheid van de raad (update)

dinsdag 14 maart 20060 Reacties

{mosimage}Vanavond neemt de oude gemeenteraad afscheid en dat betekent het einde van de politieke loopbaan voor sommigen. Anderen zijn geen raadslid geworden, maar blijven wel burgerraadslid zoals onze eigen Jan natuurlijk. Maar zoals dat gaat zijn er altijd een paar mensen die vertrekken waarvan je dat niet erg vindt, van sommigen is dat wel jammer. Mevrouw Géke Vinke van de Christen Unie zal na vanavond niet meer terugkeren. Dat is jammer, ze was toch altijd een beetje de “moeder” van de gemeenteraad. Altijd vol belangstelling naar hoe het ging en wat je nu weer aan het uitspoken was. Toen ik drie jaar geleden net de politiek in zeilde was ze één van de eerste die me kwam uithoren wie ik was en wat ik kwam doen. Meteen ook werd me te verstaan gegeven dat ze géén mevrouw en “u” was. Dat is “mevrouw Géke” ten voeten uit.
Maar ook Fred Henkels van de PvdA heeft het niet gered en geen zetel weten te bemachtigen.


Ik weet niet of dat inhoud dat hij geen burgerraadslid wordt, maar dat zou ik jammer vinden. Kleurrijke figuren zitten er niet veel in de raad en je kan veel van Fred vinden, maar kleurrijk is hij wel. Ook Roel Simons van de VVD komt niet terug, uitgekeken op de politiek vertaal ik het maar in mijn woorden, jammer. Hij was een van de jongste raadsleden afgelopen periode en ik mocht hem graag.
Daar staat tegenover dat er donderdag een hele ploeg nieuwe mensen aan de bak gaat waarvan ik nog niet iedereen echt ken. Dus het zal ongetwijfeld wel weer leuk worden de komende tijd.

Update
Fred Henkels heeft vanavond aangekondigd door te gaan als burgerraadslid voor de PvdA-fractie. Daar ben ik  blij mee. Want ik vind het altijd erg gezellig als hij er is, maar dat is een puur persoonlijke overweging.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.