Achter gesloten deuren

donderdag 20 juli 20060 Reacties

{mosimage}Vanavond in de raadsvergadering gaan we als GroenLinks iets doen waar we een hekel aan hebben: vragen of er achter gesloten deuren vergaderd kan worden. Dat wil zeggen dat alles wat er besproken wordt geheim is en iedereen die géén raadslid is de zaal moet verlaten; ik dus ook. Want bij de behandeling van de voorjaarsnota komt de parkeergarage aan de orde. Misschien kunt u het zich wel herinneren, de parkeergarage in Dronten centrum die de gemeente wilde verkopen, maar juridisch helemaal niet van de gemeente bleek te zijn. Op 10 juli jl. is er een vertrouwelijke brief naar de (burger)raadsleden gestuurd en wij hebben wel behoefte om daarover te spreken vanavond. Maar omdat de brief als vertrouwelijk is bestempeld móét dat achter gesloten deuren. Niet dat de inhoud allemaal zo verschrikkelijk geheim is, alles wat ik er in heb gelezen wist ik ook al uit “het circuit”. Maar ja, ik zei het gisteren ook al, als iets vertrouwelijk is zwijg je er over.


Vreemd is eigenlijk dat alle burgerraadsleden ook de zaal uit moeten. Ik weet het; zo is dat ooit vastgelegd, maar het blijft zot. Vanavond zal ik de vertrouwelijke brief gewoon in mijn tas hebben, ik heb ‘m immers gewoon toegestuurd gekregen, maar als erover wordt gesproken moet ik weg. Regels zijn regels…
Nou ja, nu is dat eigenlijk ook niet zo erg hoor, even tijd om naar het terras op het redeplein te lopen en even wat te drinken, want ik zit met deze temperatuur liever daar dan in de raadszaal.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.