Achter de schermen van de MPD

vrijdag 13 augustus 20100 Reacties

Classics Revival Band op de Meerpaaldagen 2010

Gisteravond zijn de eerste avond van de Meerpaaldagen (MPD) 2010 met een knal begonnen. Oké, iedereen maakt het flauwe woordgrapje, dus ik kan niet achterblijven. De afsluitende act Di-rect vroeg zo veel energie dat de stroom er even uit klapte en het podium in duisternis verdween. Maar als ik eerlijk ben, ik vond het wel passend bij een band als Di-rect.

Ik had het voorrecht om als aanvulling op de Zomeravond koffie van woensdag een rondleiding te krijgen achter de schermen van de Meerpaaldagen. Uitleg te krijgen over de handhaving van de openbare orde en veiligheid, het beleid hoe mensen die het te gek maken van het terrein worden afgeschopt. Ik heb me er echt over verbaasd dat in de tijd dat ik in en rond de Meerpaal rond liep er al twee mensen (zo lam als een zak hooi -is dat wel een uitdrukking?-) naar binnen werden gehaald door de beveiliging. Het was naar mijn idee nog niet zo laat en pas de eerste avond.

Het is niet best met je Meerpaaldagen als je naar binnen wordt gehaald. Want het levert je een terreinontzegging op voor de rest van de avond, of zelfs het hele weekend. Pro Dronten is er helder over: geen gezeik en anders donder je maar op. Lijkt me een prima instelling!
In de Meerpaal zit een centrale post waar echt alles binnenkomt en wordt doorgegeven wat er gebeurd. Er is een duidelijke indeling van het terrein zodat er op incidenten snel kan worden ingespeeld en de meeste bezoekers nauwelijks merken als er ergens een opstootje is of mensen worden afgevoerd.

Daarnaast vinden beveiligers en politie het leuk om te komen. De sfeer vinden ze bijzonder en de Meerpaaldagen een leuk feestje. Daarom geldt zowel voor de politie als de beveiliging dat ze elk jaar weer graag komen werken op de Meerpaaldagen. Dat zegt iets over het bijzondere karakter van onze MPD, maar ook over de uitstekende verzorging van alle vrijwilligers backstage.

Je beseft niet half wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van de Meerpaaldagen en ik ben misschien nog wel meer trots op ons dorp en de MPD-vrijwilligers als dat ik al was. Gelukkig duurt dit feest nog twee dagen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This