Aandeelhouder van ABN Fortis

zaterdag 4 oktober 20084 reacties

ABN Fortis

Sinds gisteravond ben ik dus aandeelhouder van Fortis en ABN Amro. Wij allemaal zijn dat; want De Staat is nu de eigenaar van de banken. En daarmee wij allen. Dat is behoorlijk spannend nieuws omdat dit in Nederland niet eerder voorgekomen is. Eigenlijk vind ik er nog niet zo veel van. De financiële wereld is wel in paniek aan het raken en het huidige systeem wankelt. Of dat (op de lange termijn) zo erg is weet ik nog niet zo net als ik eerlijk ben. Als zelfs de minister van Financiën niet meer snap wat banken aan het doen zijn wordt het misschien tijd dat er eens orde op zaken wordt gesteld.

Nu ABN Fortis (ik heb bedacht dat dit wel een mooie naam is voor de nieuwe combi) een tweede Nederlandse Bank is geworden geeft dat wer vertrouwen dat deze bank overeind blijft in deze crisis. Maar hoe zich dat verhoud tot de concurentiepositie van de andere banken als Rabobank, ING/Postbank, SNS etc. roep nog veel vragen op

Hoe het ook zij, voor een nieuws-freak zoals ik zijn het boeiende tijden. En mijn geld staat gelukkig heel veilig op de meest duurzame bank van Nederland die ook nergens last van heeft: Triodos.

4 Reacties

 1. Arnoud

  Belangrijkste vraag: welke invloed gaan we uitoefenen op Feyenoord als shirtsponsor?

 2. Paul Vermast

  Sja.. da’s een goeie vraag. Zeker als de minister van Financiën de Kamer hierover begint te informeren zoals afgelopen week 😀

 3. Paul Vermast

  We betalen er allemaal € 0.50 aan mee volgend jaar (aldus Kassa). Dus daarbij kunnen we wel vragen stellen ja.

 4. OPA

  Minder relevant dan voetbal, maar toch: ik ben benieuwd hoe Europa hier naar gaat kijken. Een bedrijf mag omwille van de concurrentie positie al geen dubbeltje staatssteun ontvangen, zo is bijvoorbeeld Alitalia op sterven na dood. Maar als Nederland Fortis mag overnemen… dan is de weg vrij voor Italie om Alitalia tijdelijk te nationaliseren. En zo zullen er nog wel een paar landen zijn; Engeland nationaliseert Rolls Royce :-), Duitsland nationaliseert Airbus door het Duitse deel uit te kopen. Een interessante ontwikkeling heeft Nederland ontketend.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This