Aanbestedingsbeleid

donderdag 12 mei 20050 Reacties

Vanavond is de commissie Algemene Zaken en staat het aanbestedingsbeleid weer eens op het programma. Dat wil zeggen, als het goed is. Want het voorstel van het College is het bestaande aanbestedingsbeleid een jaar te verlengen in afwachting van Europese regelgeving die eind januari van kracht zal worden zoals het zich nu laat aanzien. Maar gisteravond ving ik op dat de VVD zal voorstellen het onderwerp van de agenda te halen. Terecht in mijn ogen. Want de VVD wil eerst de uitkomsten van onze interpellatie afwachten en daar ben ik het roerend mee eens! Het College heeft vorige maand in de raadsvergadering het uitstel met beide handen aangegrepen en beloofd zo snel mogelijk met de antwoorden te komen. Dat de Raad toen uitsprak dat dit voor de Commissie van vandaag zou moeten gebeuren heeft men naast zich neergelegd. Want kennelijk is zo snel mogelijk niet vandaag, er zijn immers geen antwoorden. Het zal wel niet mogelijk zijn.
Een raadslid van Leefbaar Dronten vroeg zich gisteren hardop af of het dan echt zo’n zooitje is. Ik weet het ook niet, dat is nu precies waarom we er vragen over hebben gesteld. Maar ik ben blij dat de andere fracties het belang van onze vragen inzien en daar ook het belang aan toekennen. Dat wil zeggen; als het onderwerp ook echt van tafel verdwijnt natuurlijk; want daar is een meerderheid voornodig en die dingen lopen soms anders dan verwacht is mijn ervaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.