Aanbesteden

woensdag 1 augustus 20070 Reacties

GeldOch jee het is de hele dag al nieuws: de overheid houdt zichzelf niet aan haar eigen aanbestedingsregels. Je meent het!

Daar waren we in Dronten al een tijdje achter! Overigens, voordat er allemaal mensen in het gemeentehuis op de kast klimmen; ik heb de indruk dat het nu wel goed gaat.

Maar vandaag is het nieuws, het akkoord van Schokland, de kindertop en de 100 dagen top (b)lijken nu niet goed te zijn aanbesteed, maar onderhands uitbesteed. Tsjonge jonge… ook het MKB weet dat het in 70% van de gevallen niet goed gaat.

Al in april 2005 stelden wij als GroenLinks Dronten vragen aan het college van burgemeester en wethouders in Dronten vragen over ons aanbestedingsbeleid. We wilden dat toen doen via een spoeddebat maar het College (wethouder Westmaas toen nog) besloten rap het aanbestedingsbeleid aan te passen aan de (nieuwe) Europese regels. Alles daarover is te vinden in het dossier op onze oude website.

Wat het verhaal voor Koenders (het wordt al “Schoklandgate” genoemd) pijnlijk maakt is dat het om een bureau van PvdA prominenten gaat. Partijgenoten dus. Maar dat de overheid haar eigen en Europese aanbestedingsregels schend is eigenlijk nauwelijks nieuws te noemen. Maar; goed dat er nu aandacht voor is!!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.