Het komt wel goed, heus!

woensdag 1 juni 20111 reactie

Het zullen vast niet de letterlijke woorden zijn geweest van wethouder Langeweg, maar het was toch wel het beeld dat hij probeerde neer te zetten rond het debat over de misgelopen MFG-subsidie. De provincie ging nog wat oude sokken binnenstebuiten keren en dan zou er wel geld komen.

Gisteren kwam er een brief van Gedeputeerde Staten dat er definitief geen geld is. Daarmee valt de financiële basis weg onder de tweede fase van het MFG, want het geld dat daarvoor is gereserveerd zal nodig zijn om de eerste fase te kunnen bouwen. Dat het geld van de gemeente op is kan voor niemand een verrassing zijn met de bezuinigingen voor de deur, dus een extra miljoen vinden zal niet lukken.

Daarmee wordt het meer en meer de vraag of de tweede fase van het MFG wel haalbaar zal blijken te zijn. Op de korte termijn zie ik daarvoor nog geen oplossing en dat maakt het voor Biddinghuizen natuurlijk wel heel erg zuur dat dit komt door een (in mijn ogen) blunderend college. Het proces hebben we al eens ‘betreurd’ in een motie en het handelen van de wethouder ‘afgekeurd’ in een raadsvergadering.

Het nieuws dat de subsidie er nu definitief niet komt is niet verassend, maar wel heel erg pijnlijk. Met belangstelling kijk ik uit naar het dekkingsvoorstel waarmee de wethouder nu in de krant zegt te gaan komen. Ik hoop dat hij zich wel heel goed realiseert dat dit een heel goed voorstel moet zijn. Want zijn geloofwaardigheid en gezag is hij wat mij betreft volstrekt kwijt.

1 Reactie

  1. Sonja

    Ik ga hem er nog maar een keer in gooien: schrap de aanleg van het Cruijff Court, en je hebt geld voor het MFG. Zal wel weer niet kunnen omdat het geld geoormerkt is, maar misschien is het een overweging waard… Maak je Biddinghuizen ook blij!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.