Smaad?

zaterdag 12 januari 20088 reacties

Wilders poster

Vanavond heeft de politie in Amsterdam drie actievoerders aangehouden die betoogden tegen Geert Wilders. Ze plakten bovenstaande posters. De politie vond dat die tekst te ver ging zo valt op de website van RTL Nieuws te lezen. Volgens mij is het gewoon waar en valt het sowieso onder de vrijheid meningsuiting. Overigens, vrij vertaald zijn het de woorden van onze premier “Wilders zegt het belang van Nederland te willen verdedigen, maar breekt ondertussen datgene af wat Nederland tot Nederland maakt”. Maar als de waarheid als smaad wordt beschouwd is het slecht gesteld met de waarheid.

8 Reacties

  1. Brian4all

    De makers van de poster zeggen:

    “Het is absurd dat juist een politicus die dagelijks grove beledigingen uit tegen een hele bevolkingsgroep en zich hierbij beroept op de vrijheid van meningsuiting, op deze manier ons de mond probeert te snoeren. Blijkbaar heeft de heer Wilders een laag incasseringsvermogen.”

    Zie ook Internationale Socialisten

  2. Frank Pels

    @Brain4all

    Volgens mij heeft Geert Wilders helemaal niets met de vrijheid van meningsuiting.
    Voor hemzelf wel ja om te kunnen roepen wat hij wil.

    En vrijheid van meningsuiting voor anderen? Censuur van de Koran, verbod op de Koran, verbod op gebedshuizen, voorstander van een Nederlandse Guantánamo Bay, tegen alles wat Moslim is, enzovoort. Zelfs binnen zijn eigen partij moet iedereen precies doen wat hij wil.

    Ik snap niet dat hij ooit de naam ‘Partij voor de Vrijheid’heeft kunnen kiezen.

    En wat betreft de poster van de internationale socialisten: geen enkel probleem wat mij betreft.

  3. OPA

    Uhhh even een vraagje: heeft Wilders de poster verboden of gezegd dat hij vind dat ze verboden moeten worden? Of heeft de politie daar zelf voor gekozen?

  4. Paul Vermast

    @ Ben (OPA),

    Op de website van nieuws.nl staat: “Volgens de activisten heeft Wilders zelf een klacht tegen ze ingediend”.

  5. OPA

    Tja, dat bedoel ik dus. Laat je nou niet leiden door de emotie en veroordelen voordat de feiten duidelijk zijn, daar komen oorlogen van.

    “PVV-leider Wilders liet zondag al weten dat hij de Internationale Socialisten weliswaar een “abjecte club” vindt, maar dat de politie hen ook wat hem betreft niet had mogen oppakken. “Zoals ik mag zeggen wat ik vind, mogen zij dat ook.” “

  6. OPA

    Ik vind het trouwens wel een erg leuke poster!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.