70 jaar Warmonderhof

maandag 18 september 20170 Reacties

Afgelopen zaterdag vieren honderden (oud-) leerlingen en (oud-) medewerkers tijdens een grote reünie de 70-ste verjaardag van Warmonderhof.

De oudste opleiding voor biologisch-dynamische landbouw ter wereld die in 1947 startte in Warmond en sinds 1992 in Dronten is gevestigd.

Naar Dronten

De school was de reden dat ik 21 jaar geleden naar Dronten kwam om te studeren en niet meer weg ben gegaan.
Deze (voor mij) derde 10-jaarlijkse reünie was weer een feest van herkenning, een warm bad aan sfeer en vreugdevol in de herontmoeting van mede-leerlingen uit ‘mijn tijd’.

Het ‘oude nest’

In de afgelopen 70 jaar zijn er ruim 1600 leerlingen opgeleid voor de biologische landbouw. Zijn ze letterlijk over de hele wereld uitgevlogen om, eens in de 10 jaar, weer op het oude nest terug te keren. Leerlingen van nu, maar ook oud-leerlingen van het eerste uur zoals Fred Weinberg. Iedereen kon er zijn en opnieuw vaststellen dat de sfeer nog steeds ‘des Warmonderhofs’ is. Ongedwongen, warm, puur en een tikje chaotisch.

Er werd gekust, gelachen en gedanst tot in de kleine uren en afscheid genomen ’tot over 10 jaar’. Ik kijk er naar uit!

Trots

Als oud-leerling, maar zeker ook als gemeentebestuurder, ben ik trots op ‘mijn’ school. Pioniers in de landbouw die wereldwijd bezig zijn aan verduurzaming van die landbouw. Kwaliteitsproducten telen met respect voor bodem en omgeving.

Het is als gemeente een voorrecht om deze school binnen onze grenzen te mogen herbergen!

Het Platteland dat zorgt voor voedsel uit de landbouw, zorgt voor ontspanning in de natuur, voor landschappen om te recreëren en te sporten. Dat platteland verdient meer aandacht en waarderingen.

Natuurbeschermers en boeren zijn bondgenoten. Boeren willen een goed en gezond product telen waarvoor ze een redelijke prijs krijgen. Ons gezamenlijke landschap hun productiegrond en daarmee onze gezamenlijke verantwoordelijkheid én gedeeld belang!

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten.

Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.