Vorige week woensdag haalde GroenLinks een prachtige overwinning bij de Provinciale Statenverkiezingen. Ook hier in Flevoland.

103 kiezers namen de moeite om mij, als nummer 14 van de lijst op te zoeken en mijn vakje rood te kleuren. Dank, heel veel dank daarvoor. Het is een prachtige waardering voor mijn inzet in de politiek.

Analyse

Het leuke van zo’n uitslag is om te achterhalen waar die stemmen dan vandaan komen. Dat er 90 uit Dronten komen is niet zo verrassend omdat ik er al jaren politiek actief ben. Maar de overige stemmen van buiten de gemeente, die zijn extra leuk om te bekijken.

Flevoland 103 totaal
Dronten 90
Lelystad 2
Zeewolde 1
Almere 3
NOP 7
Urk 0

Vooral de 7 stemmers uit de Noordoostpolder vallen op. Voor zo ver ik kan nagaan heb ik me voor de NOP niet in het bijzonder méér ingezet dan voor de andere Flevolandse gemeenten buiten Dronten. Maar kennelijk viel ik op. Dat is leuk.

Maar waar de kiezers ook vandaan kwamen, ik ben ze alle 103 even dankbaar voor het vertrouwen!