1 stem op GL = PvdA/Links & SP/Groen

zaterdag 18 november 20060 Reacties

Het is inmiddels zaterdag en ik heb alweer een halve dag flyers staan uitdelen op ons gezellige havenplein in het nieuwe Dronter winkelcentrum. Maar gisteren was ik met Femke mee op campagne in Nijmegen. Na tienen zijn we vertrokken richting Nijmegen waar we Femke bij een basisschool hebben opgepikt waar ze op werkbezoek was. Ze beantwoorde daar vragen van de kinderen. “Bent u verliefd op Wouter Bos?” Dat is allemaal wel vrolijk. Nog snel een paar quote’s voor de NOS die zelfs een straalwagen lieten aanrukken om het journaal van 13 uur te halen. Daarna door naar de Radbout Universiteit waar Sara Kroos al heel subtiel met een megafoon aan het duidelijk maken was dat Femke en haar bus onderweg waren. Toen Femke Sara belde konden we haar door de telefoon in de hele bus horen. Lijstduwer Vincent Bijlo noemt het vandaag “Linkse agressie” en met een vleug humor is dat goed te hebben moet ik zeggen. Maar Sara had er wél voor gezorgd dat er een paar honderd mensen op haar stonden te wachten. Na een half uurtje trok de karavaan verder naar het Koningsplein waar ook al honderden mensen waren opgewarmd door de rapper Raymzter.

Weer een toespraak en mensen die vragen mochten stellen aan Femke via Sara. En Sara die dat weer op geheel eigen, hyperactieve, manier doet en met haar onverwachte invallen iedereen bij tijd en wijle van slag weet te brengen. Ik heb groot respect voor Femke, die voor iedere minuut rust moet knokken. Die als ze de bus in stapt wordt belaagd door mee reizende journalisten of anders wel de GroenLinksers die even snel iets aan haar kwijt willen. Ik ben bepaald niet jaloers op haar positie! Als een ware ster werd ze ‘belegerd’ voor handtekeningen in Nijmegen en Raymzter,  de popster die er bij was, hield het maar voor gezien omdat hij, net als Sara Kroos in Femke’s schaduw stonden. Aan het einde was haar aan te zien dat ze bekaf was. Trouwens zij niet alleen. Maar zojuist heb ik via internet de uitzending van Pauw en Witteman van gisteravond teruggekeken en ben onder de indruk va het frisse interview dat ze daar weer weggaf. Ik ben serieus onder de indruk. Mijn hemel; je zal lijsttrekker in campagne tijd zijn, da’s echt een straf. Ik moet zeggen dat ikzelf na deze week redelijk gesloopt ben vandaag, maar voel me een watje als ik dat met haar vergelijk. Maar goed, gisteren waren we nog in spanning over het etentje met Wouter en Jan. Het lijkt er op dat het koffie wordt, maar er wél gaat komen. Da’s goed nieuws en hopelijk komt een Links Kabinet dan ook echt in zicht. De meerderheid van de Nederlanders wil dat ook en dat is een goede reden GroenLinks te stemmen. Waarom? Met één stem op GroenLinks maak je de PvdA linkser en de SP groener. Dat is wat ze in politiek jargon een win-win situatie noemen! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.